"Людині бійся душу ошукать,бо в цьому схибиш - то уже навіки". Ліна Костенко."

пʼятниця, 25 грудня 2020 р.

 

Інтернет-ресурси для створення інтерактивного відео

Цей інструмент дозволяє змінювати відео та оснащувати його необхідними додатковими матеріалами – картинками або фотоілюстраціями, коментарями у певних місцях або діалоговими «бульбашками», лінками на інші сайти, уривками з Вікіпедії та інших джерел, що оновлюються разом з оновленням сайту. Можна доповнювати відео картами з Google Maps, які глядачі зможуть самостійно досліджувати, чи увімкнути режим Streetview, де можна поблукати вулицями у 3D-форматі. Для всього цього навіть не потрібно виходити з Popcorn Maker’у – всі матеріали легко шукати прямо звідти, та одразу вносити зміни у ролик. Крім того, інструмент має зручний режим контролю, який стане у нагоді тим, хто використовує відео для презентацій. Так, у потрібних моментах можна поставити автоматичну паузу, якщо слід щось зауважити чи додатково прокоментувати, а також зробити автоматичний реплей у необхідних місцях.

Програма дозволяє створити невелике мальоване відео своїми руками та озвучити його. Такий підхід до подачі навчального матеріалу дозволяє привернути увагу учасників освітніх програм та підвищити взаємодію.

Процес створення відео відбувається дуже просто:

1) придумайте та напишіть текст;

2) озвучте його (100 слів ~ 1 хвилина);

3) виділіть в тексті змістовні фрагменти;

4) синхронізуйте змістовні фрагменти із звуковою доріжкою;

5) придумайте та намалюйте образ для кожного змістовного фрагменту.

Відео готове! Ви можете зберегти його на свій пристрій або опублікувати відео відразу на свій канал в YouTube. Єдиним недоліком є несумісність програми з іншими планшетами, окрім iPad.

Віртуальне освітнє середовище для створення і спільного використання інтерактивних відеоуроків. Вчителі можуть працювати з будь-яким онлайн-відео (скрінкасти, Khan Academy, ТЕД і т.д.) і перетворити традиційно пасивний зміст відео в активний ресурс для роботи з учнями

Немає коментарів:

Дописати коментар