"Людині бійся душу ошукать,бо в цьому схибиш - то уже навіки". Ліна Костенко."

пʼятниця, 25 грудня 2020 р.

 

Сайти для самоосвіти та обміну досвідом

створена у співпраці креативних педагогів для всіх бажаючих розвиватися та навчатися упродовж усього життя.

– громадський проект масових відкритих онлайн-курсів (МВОК). У співпраці з викладачами кращих ВНЗ України ми створюємо та розміщуємо МВОК на власній онлайн-платформі та надаємо безкоштовну можливість університетам, організаціям та провідним компаніям публікувати та розповсюджувати курси на цій платформі. Ми відкриваємо безкоштовний онлайн-доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим в Україні.

Дистанційний майданчик для навчання вчителів

Онлайн платформа неформальної освіти реалізується за підтримки Представництва DVV International в Україні, Міжнародного Центра Неформальної Освіти та Української Асоціації освіти дорослих.

Навчаючи інших - ми вчимося самі

Це спільнота однодумців, які вважають, що запровадження змін в освіті значною мірою залежить від професійної підготовки освітян (керівного складу особливо), усвідомленості батьків їхньої ролі в освітньому процесі, а також формуванні та розвитку ключових компетентностей учнів у сучасній школі.

від незалежної освітньої корпорації TeachHub створена задля навчання педагогів та розвитку української освіти. А ще це цікава можливість для педагогів не лише здобути нові знання та навички, але й відкрити в собі розробника курсів та тренера!

Цей проект без перебільшення змінив уявлення про онлайн-навчання. Coursera заснували два професори інформатики зі Стенфордського університету Ендрю Нґ (AndrewNg) та ДафнаКоллер (DaphneKoller) у 2012 році. В 2016 року Coursera почала запроваджувати на своїй платформі монетизацію — зробила платними сертифікати, а потім ще й запровадила на деяких курсах плату за виконання завдань. На Coursera все ж залишились повністю безкоштовні курси, тож якщо ви не готові платити, то підібрати щось корисне для себе можете тут. Також можете подивитись гайд як безкоштовно пройти курс, в якому є платні матеріали.

Особливість EdEra у тому, що платформа пропонує багато курсів, які орієнтовані на вчителів: про викладання у початковій школі, недискримінаційні підходи в освіті, роботу з дітьми з особливими освітніми потребами тощо. Є й курси з української мови, літератури, історії, фізики та багато іншого. Для учнів на EdEra є окрема ЗНО-платформа. А в блозі команда платформи викладає поради про те, як ефективно конспектувати, вивчати та запам’ятовувати матеріали.

EdX - платформа відкритих інтерактивних курсів, заснована Массачусетським технологічним інститутом і Гарвардським університетом. На EdX є безкоштовні та платні курси. Все залежить від програми та який виш її готував: в курсі можуть бути платні сертифікати чи платні навчальні матеріали.

«Академія Хана» (англ. Khan Academy) — це некомерційна освітня організація, створена у 2006 році педагогом Салманом Ханом для забезпечення «високоякісної освіти для будь-кого і будь-де». Організація створює лекції у формі YouTube відео. Окрім мікролекцій, веб-сторінка організації має практичні заняття та методичні матеріали для вчителів. Усі ресурси доступні безкоштовно для кожного. Ідея заснувати «академію Хана» з’явилася в американця Салмана Хана (SalmanKhan), коли він допомагав своїй двоюрідній сестрі з математикою. Платформа дуже відкрита — навіть реєстрації не вимагає. Просто обираєте курс, який сподобався, читаєте його опис і можете одразу переходити до навчання. Оскільки сам Салман Хан знається на математиці, інформатиці та інженерних науках, на KhanAcademy багато навчальних програм з цих тем.

Лекції з початковим та розширеним курсом з вивчення програми mozaBook в постійному доступі на сайті. Раз на 3 місяці проходить Вебінар, де вчителі можуть до кожного відео виконувати домашнє завдання і отримати Сертифікат. Навчання підходить як учителям, які активно користуються програмою, так і тим, хто ще не працював з нею. Різні рівні курсу дозволять обом категоріям взяти для себе максимум користі.

Сайт з курсами, тренінгами, хакатонами і лекціями в Харкові. Тут зібрана інформація і порівняння всіх курсів і шкіл: від занять англійською мовою або курсів QA (тестування) і до навчання 1с. В основному, більшість курсів та тренінгів дають базу або допомагають поглибити знання. Усі курси, статті та події відмічені тегами, що означає поділ за рівнями: Су - для початківців, Ха - для тих, хто хоче поглибити знання, Рі - для тренерів і викладачів.

Більшість курсів Udacity – технічної спрямованості. В кожному курсі є кілька уроків, які містять короткі відео. В кінці заняття є завдання, щоб перевірити наскільки ви засвоїли матеріал. В середньому курс триває до 2 місяців, а щотижня на нього треба витрачати орієнтовно 6 годин на навчання.

Ця платформа підійде для власників Apple-пристроїв. Список запропонованих дисциплін дуже великий, як і список навчальних закладів, що надають лекції. Часто в уроці є допоміжні файли, де пояснюються деякі аспекти лекцій, або ж наводяться приклади застосування пройденого уроку.

Тут представлені найрізноманітніші курси, серед яких продуктивність, стиль життя чи, навіть, музика. Є як безкоштовні курси, так і платні. Навчальні матеріали представлені у вигляді відео, аудіо, презентаціями та текстом. Udemy також пропонує можливість організаціям створювати власні навчальні проекти для корпоративного навчання.

освітня ініціатива, яка поширює ідеї і сприяє розвитку громадянського суспільства в Україні.

ВУМ on-line запрошує до самоосвіти та саморозвитку кожного громадянина, незалежно від його статусу чи соціального становища, але найперше - тих, хто хоче реальних змін у персональному житті, у житті своєї громади, у житті держави Україна.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

Майже щомісяця на онлайн-платформі з’являтимуться нові спеціалізовані та нішеві курси для підприємців, lifestyle-курси, курси нових цифрових професій. Наприкінці курсу кожен має змогу пройти фінальний тест і отримати сертифікат, що підтверджує здобуті навички.

Немає коментарів:

Дописати коментар